FAQ’s Gelijkspel

Hebben jullie nog vragen over de workshop? Kijk dan bij de onderstaande FAQ’s.
Staat het antwoord er niet tussen? Mail gerust naar info@kleinezaken.com

Veelgestelde vragen:

Kan ik ook alleen naar de workshop? 

Deze avond is echt bedoeld om samen te werken aan jullie relatie, op een leuke manier waar je energie van krijgt. Helaas is de avond daarom niet geschikt voor jou alleen. Mocht het een drempel zijn voor jou of je partner om in groepsverband deel te nemen. Wij bieden ook privé workshops op locatie aan. 

Mijn kinderen zijn al in de pubertijd, is deze workshop dan nog steeds iets voor ons? 

Zeker! Elke fase met kinderen (of in verwachting van een kind) heeft zijn eigen uitdagingen. Maar een avond plannen om nieuwe energie in jullie relatie te stoppen is een aanrader voor alle ouders, ongeacht de leeftijd van de kinderen. De tools en oefeningen in de workshop richten zich op verschillende componenten en uitdagingen in relaties van ouders. Geef ook vooral aan waar jullie behoefte aan hebben, ter plekke of door een mailtje van te voren. 

Wij zijn zwanger van ons eerste kindje, kunnen wij ook al deelnemen? 

Allereerst: gefeliciteerd! En daarna: zeker!

Wist je dat ouders in het eerste jaar van hun kind gemiddeld 8 keer meer ruzie hebben dan daarvoor? Voorbereiding op het ouderschap geeft rust en ruimte in het eerste jaar. Bij de meeste ouders is tijd en ruimte voor je relatie in het eerste jaar een grote uitdaging. Naast alle uitdagingen die komen kijken bij het hebben van een baby. Laat je niet overvallen door alle veranderingen, maar bereid je samen voor. Voor de meest uitgebreide voorbereiding raden wij aan zowel de (online of fysieke) cursussen over de babytijd te volgen, als een workshop Gelijkspel. 

Wij hebben geen/weinig relatie problemen, alleen vinden we het leven als ouders in combinatie met werken soms erg zwaar, is deze cursus dan iets voor ons?

Super dat jullie relatie goed gaat! De ‘Gelijkspel tool’ van Kleine Zaken richt zich op het vinden van een nieuwe balans in taakverdeling. Dit is een van de onderwerpen waar we ons tijdens de workshop in verdiepen. Vind weer een evenwicht tussen betaald en onbetaald werk, tussen werk, carriere, zorg en huishouden. De tool is speciaal gemaakt zodat deze afgestemd kan worden op eigen behoeften van ieder gezin. De verbindende oefeningen en communicatietips maken de avond compleet. Hierdoor is onze ‘datenight’ zowel een avond om te verbinden, in gesprek te raken en bewust tijd voor elkaar te hebben, alsook een workshop waar je concrete tools krijgt om verder mee aan de slag te gaan. 

Wij hebben jonge kinderen en eigenlijk geen tijd voor een workshop, hoe kunnen we toch jullie ondersteuning krijgen?

In de eerste jaren kan het soms moeilijk zijn om een avondje echt voor jezelf in te plannen. Zie deze workshop als een avond uit. Zou je anders een keer naar de film gaan of een hapje eten samen? Schrijf je in plaats daarvan in voor de workshop ‘Gelijkspel’. Minstens even leuk en liefdevol, maar met veel meer positieve lange termijn effecten voor het hele gezin! Mochten jullie echt geen tijd hebben, wij bieden ook privé workshops aan op locatie. 

Onze relatie is momenteel erg slecht, is deze workshop de juiste keuze om onze relatie te redden?

Vervelend om te horen. De workshop is geen vervanging van relatietherapie, maar een toevoeging. Deze avond draait helemaal om jullie, op een positieve manier. De workshop kan jullie zeker weer handvatten geven om verder mee te werken. 

Moeten we ons voorbereiden?

Jullie krijgen een korte e-learning als voorbereiding. Deze gaat over één van de onderwerpen, namelijk gelijkwaardig ouderschap. Zo hoeven we in de avond minder in te gaan op achtergrond en hebben we meer tijd voor de praktijk. 

Ik wil graag de workshop volgen, maar mijn partner wil niet. Hebben jullie tips? 

Om een relatie goed te houden moeten beiden investeren en elkaar blijven opzoeken. Deze workshop is geen relatietherapie, maar een leuke, liefdevolle en bovenal leerzame investering in de lange termijn. Het is een keer iets anders dan een avondje op de bank, zie het als een avondje uit! Probeer een open houding naar elkaar en nieuwe ervaringen te hebben, zo laat je zien dat jullie samen elke uitdaging opnieuw en opnieuw aan kunnen. 

Je bepaalt zelf hoeveel je deelt in de workshop en bepaalt zelf wat bij jullie relatie past. Mocht je je toch fijner voelen in een privé setting? Dan is de workshop ook privé te boeken op locatie. 

Wij wilden het ouderschap gelijkwaardig verdelen, toch zijn we ongemerkt terecht gekomen in een traditionele rolverdeling. Hoe kunnen we dit veranderen?

Het begint bij het herkennen waar jullie onvrede vandaan komt. Deze eerste stap hebben jullie dus al gezet! 

Er zijn genoeg ouders die geen problemen ervaren bij een traditionele rolverdeling (vader is kostwinner, moeder zorgt (meer) voor kinderen en huishouden). Wanneer dit wel wringt binnen jullie leven, kan het lastig zijn dit te veranderen. Kleine Zaken biedt een tool aan om zelf te kiezen hoe jullie de verhoudingen willen binnen jullie gezin. Elk gezin is anders en elke behoefte is anders. Los van of je vader of moeder bent. 

Wij willen ons voorbereiden op het ouderschap, is deze workshop hier geschikt voor?

Deze cursus gaat over jullie relatie, binnen de context van een gezin. Dus ja, dit is zeker een goede voorbereiding. Wil je daarnaast ook nog alles weten over je baby? Hoe kan je communiceren met je baby? Hoe zit het met huilen en slapen? Hoe ontwikkelt een baby zich? Hoe ga je zelf veranderen wanneer je ouders wordt? Wat doen hormonen en je brein? En nog veel meer?! Schrijf je in voor ‘Cursus over de babytijd’!