Toen ik begon te schrijven aan dit blog, had ik gedacht dat dit de conclusie zou worden: “voel je vooral niet schuldig als je je kind naar (kwalitatief goede) kinderopvang brengt. Uit onderzoek blijkt dat kinderen er zelfs van kunnen profiteren.” Dit is de strekking die bij mij zo ongeveer was blijven hangen van wat ik gehoord en gelezen had. Toen ik me echter meer en meer in het vraagstuk verdiepte en de beschikbare onderzoeken en interpretaties hiervan bestudeerde, begon ik me af te vragen of dit niet wat kort door de bocht was.
Lees het volledige artikelKinderopvang: wie bepaalt wat het beste is voor jouw gezin?
Bepaalt de overheid, het kinderdagverblijf of bepalen jullie als ouders hoeveel kinderopvang* het beste is voor jouw gezin? Ouders ervaren het vaak als een struggle om aandacht voor werk, de ontwikkeling van hun kinderen en hun eigen mentale veerkracht in evenwicht te houden. Welke rol kan kinderopvang hier in spelen?
Lees het volledige artikelWaarom werken vrouwen niet (na een geboorte)?
Laten moderne mannen en vrouwen zich leiden door traditionele rolpatronen of zien ze dit anders voor zich? Dit is een van de vragen die in de documentairereeks ‘Waarom werken vrouwen niet?’ gesteld worden. Voor ons was dit één van de aanleidingen om Kleine Zaken te starten. Het traditionele plaatje is dat van de anderhalf-verdiener: vaak een fulltime werkende man en een parttime werkende vrouw. Zeker in een gezin met kinderen. Maar is dit nog wel van deze tijd?
Lees het volledige artikelBorstvoeding of flesvoeding
We zaten in de auto, op de terugweg van een etentje met de familie. ‘Willen we eigenlijk borstvoeding gaan geven?’ vroeg ik aan mijn vriend. Ik ben nu 11 weken zwanger. Vanwege mijn werk als neonatologie verpleegkundige had ik hier al eerder over nagedacht. Of nouja, het leek mij gewoon logisch. Het is toch het […]
Lees het volledige artikel