Over ons

Lori

Welkom bij Kleine Zaken!

Vinden jullie het ook belangrijk een sterk team te zijn als gezin? Ieder gezinslid is belangrijk. Niet alleen een kind. Niet alleen een vader. Niet alleen een moeder. Als ieders behoeften meespelen zijn we veel sterker. Ouderschap is mooi, heftig, heftig mooi. En het wordt nog wat leuker als je voorbereid bent op wat er op je af gaat komen.

Ik ben arts (consultatiebureau-arts, kinderpsychiatrie) en docent psychologie en medische kennis. Mijn passie is het verbinding van het grote en het kleine, het maatschappelijke en individuele keuzes. Ik heb een lieve zoon van basisschoolleeftijd.

Met Kleine Zaken wil ik een moderne en onderbouwde kijk op ontspannen ouderschap bieden. Want de bevalling is niet de eindstreep, maar een prachtig begin….

Tatum

Lieve (aanstaande) ouder,

Ken je de uitdrukking ‘it takes a village to raise a child’? Wij zijn ‘the village’. Wat ik daarmee bedoel? In onze maatschappij worden we steeds individualistischer, steeds meer ieder voor zich. Dit heeft veel voordelen en geeft vrijheid. Maar als het gaat om kinderen is het toch fijn om ervaring, hulp en ondersteuning te krijgen. Ouders geven vaak aan dat ze beter voorbereid hadden willen zijn op het ouderschap. Hier ligt mijn passie voor Kleine Zaken! Er zijn voor ouders, kijken naar wat elke individuele gezinslid nodig heeft. Want ieder gezin is uniek!

Verder ben ik moeder van een babyzoon. Ik werk (naast Kleine Zaken) als neonatologie verpleegkundige op de Intensive Care (NICU) waar ik ouders ondersteun in de moeilijkste tijd van hun leven. Ik laat zien hoe ze hun baby kunnen leren kennen en ondersteunen in de ontwikkeling. Ik help ouders zich staande te houden in een wereld waarin ze opeens geleefd worden. 

Ik ben in 2020  door Artsen zonder Grenzen naar  Jemen uitgezonden voor onderwijs op de kinder- en neonatologie afdeling. Enigszins verward kwam ik terug: ik dacht in Nederland te leven  in een modern land met gelijkwaardigheid tussen vrouw en man. Toch blijken wij jaren achter te lopen op buurlanden als België en Frankrijk als het gaat om gelijkwaardig ouderschap. Ik vind het belangrijk hierin bewuste keuzes te kunnen maken als ouders.

Bij Kleine Zaken wil ik mijn expertise delen om jullie gezin dé beste start te geven. Ik ben benieuwd om jullie te ontmoeten!