Over ons

Lori

Een congres over de eerste 1000 dagen van het leven veranderde mijn kijk op gezondheid. Ik werkte destijds als arts in de kinder- en jeugdpsychiatrie. In Zwitserland. Op dit congres leerde ik hoe belangrijk de baby- en peutertijd is. Een goede start blijkt het halve werk te zijn. De eerste jaren van het leven leggen de basis voor alle jaren daarna.

Terug in Nederland werkte ik als arts op verschillende consultatiebureaus. Ik verdiepte me verder in de eerste jaren. Ik zag wat er voor ouders bij komt kijken. 

Ondertussen ervoer ik zelf wat het is om een slecht slapende baby te hebben. Ik zag hoe prachtig het is een nieuwe persoonlijkheid te zien ontwikkelen. Ik wist nu hoe ouderliefde voelt. Kortom: hoe mooi en heftig ouderschap kan zijn. En ook: hoe mooi en heftig alleenstaand ouderschap kan zijn. Want ondanks andere wensen en dromen bleek mijn verhaal en dat van mijn kind zich anders te ontvouwen. Zijn vader en ik zijn geen stel meer.

Met Kleine Zaken wil ik precies die zaken belichten die ik rondom de bevalling miste: een moderne en onderbouwde kijk op ontspannen ouderschap. Een kijk die recht doet aan alle gezinsleden. Want de bevalling is niet de eindstreep, maar een prachtig begin….

Tatum

Ik ben moeder van een babyzoon. Daarnaast werk ik als neonatologie verpleegkundige op de Intensive Care (NICU) waar ik ouders ondersteun in de moeilijkste tijd van hun leven. Ik laat zien hoe ze hun baby kunnen leren kennen en ondersteunen in de ontwikkeling. Ik help ouders zich staande te houden in een wereld waarin ze opeens geleefd worden. 

Naast het werk op de NICU, ben ik  door Artsen zonder Grenzen naar  Jemen uitgezonden voor onderwijs op de kinder- en neonatologie afdeling. Ik heb hier veel kunnen leren en beteken. Enigszins verward kwam ik terug: ik dacht in Nederland te leven  in een modern land met gelijkwaardigheid tussen vrouw en man. Toch blijken wij jaren achter te lopen op buurlanden als België en Frankrijk als het gaat om gelijkwaardig ouderschap. De vrijheid zelf keuzes te maken in de zorgverdeling voor een kind wordt bijvoorbeeld al beperkt bij het (magere) geboorteverlof voor de partner.

Bij Kleine Zaken wil ik mijn expertise delen om jullie gezin dé beste start te geven. Ik ben benieuwd om jullie te ontmoeten!