Cursus ‘Schatkist voor de babytijd’

“Door de cursus weet ik beter hoe ik met baby’s moet communiceren.”

Charlotte cursist

“Leuke enthousiaste dames! Fijn dat ze ook eigen ervaring deelden. De onderwerpen waren interessant. Goed om voor de bevalling bij stil te staan.”

Cindy – cursist

Meer informatie over de cursus ‘Schatkist voor de babytijd’

Na de bevalling begint het pas echt! De meeste ouders geven aan dat ze beter voorbereid hadden willen zijn. Meld je aan voor de cursus en start vol zelfvertrouwen en met realistische verwachtingen.

Schatkist voor de babytijd’ is een hoogkwalitatieve cursus te volgen tijdens de zwangerschap of babytijd, gegeven door een arts en een kinder- en neonatologie verpleegkundige. Online of in Nijmegen/Utrecht. Wij werken onder andere volgens Infant Mental Health (IMH) visie. 

Dit gaan we onder andere doen tijdens de cursus:

  • De eerste week: Wat te verwachten? Wat betekent huilen? Hoe werkt slaap bij baby’s?
  • Ouders en kind: H0e kan je communiceren met baby’s? Hoe leren baby’s? Hoe houd ik mijn hoofd koel als het allemaal wat veel wordt? 
  • Ontwikkeling: Wat kan ik van mijn kind verwachten op elke leeftijd? Met leuke quiz.
  • Ouderschap: Welke verwachtingen heb je? Hoe verandert je relatie en relaties met anderen? Hoe verdeel je taken? En heb je al nagedacht over werk en financiën?
  • Jij als persoon: Hoe ga je zelf veranderen? Wat doen hormonen en je brein? 
  • Gelijkwaardig ouderschap: Wat betekent deze term? Hoe hebben andere ouders hierover nagedacht? Wat zijn methodes om je behoeftes te bespreken?  

De cursus bestaat uit een leuke afwisseling van presentatie, filmmateriaal, opdrachten en quiz. Alles in een mix van wetenschappelijke onderbouwing en praktische handvatten. Online in je eigen tempo (met fysieke terugkom-bijeenkomst) of fysiek (in Nijmegen of Utrecht) te volgen! In Utrecht werken we vanaf oktober 2022 samen met ‘de Zwangere Zaak’. Bij voldoende interesse zien we elkaar ook bij de fysieke cursussen nog eens na de geboorte voor een gezellige terugkom-bijeenkomst.

Neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie over dekking van de kosten. De cursus wordt gefactureerd als zwangerschapscursus indien gevolgd in de zwangerschap.