Herkent mijn baby mijn stem?

Al in de baarmoeder zijn baby’s gericht op taal. Vanaf week 21 in de zwangerschap kunnen baby’s horen. Je baby zal al in de buik gewend raken aan jouw stem en die van mensen die veel om je heen zijn zoals je partner. Uit onderzoek blijkt dan ook dat baby’s direct na de geboorte anders reageren op hun ouders dan op mensen van wie ze de stem niet kennen. Deze herkenning van stemmen is aantoonbaar is na 32 weken zwangerschap. Baby’s kunnen ook in de buik al vertrouwd raken met melodieën en liedjes. Baby’s in de buik vinden simpele liedjes met veel herhaling fijn, zoals  slaapliedjes. Vaak het zelfde liedje zingen zal er dus voor zorgen dat je baby zowel jouw stem als het liedje zal herkennen wanneer hij/zij geboren is. Veel zingen en praten dus! 

 

Kleine Zaken heeft een breed aanbod aan cursussen. Benieuwd?

  • Zo is er de Cursus over de babytijd, zowel als e-learning als fysiek in Nijmegen. Daar ontdek je tijdens de zwangerschap alles over de ontwikkeling van je baby, maar ook van jezelf en alles over gelijkwaardig ouderschap.
  • Kleine Zaken geeft de praktische workshop ‘Gelijkspel‘ over taakverdeling binnen jouw gezin. Deze praktische workshop met concrete tools is voor (aanstaande) ouders met kinderen van alle leeftijden.